​Dëshironi të shmangni pickimet e rriqrave? Përdorni këtë vaj natyral

Periskopi.com Shëndeti

Në muajt e verës, qershor dhe korrik, ne përjetojmë barrën më të madhe të rriqrave dhe shifrat tregojnë se numri i pickimeve të rriqrave te njerëzit po rritet çdo vit. Do shkoni së shpejti për një shëtitje në pyll? Atëherë është e rëndësishme të monitoroni trupin tuaj për pickimin e rriqrave. A do të preferonit ta parandalonit, sesa ta kuroni? Pastaj përdorni këtë vaj natyral para se të hyni në habitatin e tyre të këqij.

Pickimet e rriqrave

Muajt e qershorit dhe korrikut nuk janë të vetmet raste kur rriqrat janë të zakonshme. Për shkak të ndryshimit të klimës, rriqrat mbeten aktive më gjatë, dhe ato gjithashtu mund të shihen në muajt para dhe pas verës. Prandaj, gjithmonë kontrolloni trupin tuaj me kujdes pas një shëtitje në një pyll. Nëse kafshoheni prej tyre, mund të mbani sëmundjen Lyme. Nëse është kështu, sigurohuni që ta hiqni në mënyrë të sigurt.

Vaj esencial për të parandaluar këpushat

Sidoqoftë, parandalimi shpesh është më i mirë se kurimi. Prandaj, duhet të kemi parasysh këshillat e rojeve, të cilët kanë vite që përdorin vaj natyral të pemës së çajit për të parandaluar këpushat. Ky vaj esencial mund të shtohet në produktin tuaj të dushit, të cilin më pas mund ta lani vetë para se të shkoni në një pyll. Vaji është i përshtatshëm për njerëzit, por mund të jetë toksik ose edhe fatal për kafshët. Eukalipt dhe vaj limoni nuk janë të rrezikshëm për kafshët shtëpiake, dhe mund të përdoren si një alternativë ndaj vajit të pemës së çajit.

Mos përdorni alkool

Disa njerëz kapin menjëherë një shishe alkool sapo zbulojnë një rriqër. Ideja pas saj nuk është vërtet e habitshme, pasi alkooli mpinë kafshën. Sidoqoftë, është një ide e keqe të përdorni alkool kur hiqni një rriqër. Këpusha më pas vjell përmbajtjen e stomakut në lëkurën tuaj. Kjo është diçka që ju doni të shmangni.

Hiqni saktë

Është më mirë të hiqni këpushat me piskatore speciale. Kapni një rriqër me piskatore sa më afër lëkurës në mënyrë që të ketë më pak të ngjarë të vendosë kokën në lëkurë. Së pari, shtrembëro piskatore në të majtë ose të djathtë për të lëshuar rriqrën, më pas nxirre atë. Nëse një pjesë e kokës së saj mbetet në lëkurë, mos u shqetësoni, është e padëmshme. Del vetë, ashtu si një copëz që nuk mund të kapet me piskatore.

Shpërndaje në: