​SHBA kundër ndryshimit të kufijve në Ballkan

​SHBA kundër ndryshimit të kufijve në Ballkan

SHBA nuk mbështetë kurrfarë ndryshimi të kufijve në Ballkan, ka porositur zëvendës ndihmësi i sekretarit amerikan të Shtetit Hoyt Brian Yee, i cili konsideron se ndryshimi i kufijve nuk do t’i kontribuonte sigurisë dhe stabilitetit në rajon.

“Kufijtë e vendeve të Ballkanit janë qartë të definuara, të njohura ndërkombëtarisht dhe nuk janë çështje e kontestit.

Ndryshimi i kufijve në Ballkan nuk do t’i kontribuonte sigurisë dhe stabilitetit në rajon”, ka thënë Yee për gazetën greke “Katimerini”.

 

Shpërndaje në: