​Tasholli: E mira e së mirës është që Akademia dhe BIK-u mos me u pshtjellë kah shteti, s’janë tabijate tona

​Tasholli: E mira e së mirës është që Akademia dhe BIK-u mos me u pshtjellë kah shteti, s’janë tabijate tona

Analisti dhe studiuesi Ismail Tasholli, thotë se e ‘mira e së mirës është që BIK-u mos me u pshtjellë kah shteti’.

Ai shkruan pas konferencës së djeshme ‘urgjente’ të kryemyftiut Naim Tërnava lidhur me grevën në arsim, pas të cilës pati reagime të shumta, kryesisht kritika se si feja nuk do të duhej të përzihej në punë të shtetit.

Ndërkohë Tasholli shkruan:

E mira e së mirës është që Akademia dhe BIK-u mos me u pështjellë kah shteti.

Edhe ashtu s’janë tabijate tona, por tundim dhe refleksion i traditës politike serbe. Intelektualët atje bënin elaborate dhe religjioni i bekonte hapat politik të tyre.

Të mos replikojmë “modele shoqërore”, të cilat në fund bombardohen nga dynjaja./Periskopi

Shpërndaje në: