40% e emigrantëve me gomone në kanalin mes Francës dhe Britanisë së Madhe dalin të jenë nga Shqipëria

40% e emigrantëve me gomone në kanalin mes Francës dhe Britanisë së Madhe dalin të jenë nga Shqipëria

Dyzet për qind e emigrantëve të kanalit me Francës dhe Britanisë së Madhe, janë nga Shqipëria, sipas një raporti sekret të inteligjencës ushtarake, zbulon Daily Mail.

Gjithsej 1075 shqiptarë kaluan Kanalin me varka të vogla të organizuara nga bandat e trafikimit të njerëzve gjatë një periudhe gjashtëjavore këtë verë.

Vitin e kaluar gjithsej 757 shqiptarë kaluan Kanalin. Bandat shqiptare thuhet se po blejnë varka të mëdha me fryrje nga fabrikat kineze dhe po i përshtatin ato duke u kërkuar firmave kineze t’i bëjnë ato më të mëdha për të çuar më shumë emigrantë në bord.

Ekspertët besojnë se kalimet po nxiten nga mediat sociale, me kontrabandistët që reklamojnë shërbimet e tyre në TikTok dhe paguajnë deri në 5,500 £ për person.

Një oficer ndërlidhës i policisë shqiptare do të vendoset në Dover për të ndihmuar në trajtimin e problemit në rritje, por raportohet se ka mungesë të përkthyesve shqiptarë për të ndihmuar.

Shpërndaje në: