5 fitues të Ligës së Kampionëve që e kanë shijuar rënien nga liga

Periskopi.com Sporti

Fitimi i Ligës së Kampionëve të UEFA -s është padyshim një arritje e mrekullueshme për çdo klub. Disa e kanë fituar atë më shumë se një herë, duke treguar dominimin e tyre në Evropë.

Real Madrid e ka fituar 13 herë, më shumë se çdo klub në historinë e kompeticionit. Ata mund të arrijnë në 14 në finalen e këtij sezoni kundër Liverpoolit më 28 maj.

Ndërsa fitimi i Ligës së Kampionëve është një gjë, të qenit i suksesshëm në ligat e tyre përkatëse është një sfidë krejt tjetër.

Pesë ligat më të mira evropiane kanë pasur disa klube me cilësi të lartë që kanë bërë mirë në ligat e tyre përkatëse. Këto klube kanë gjetur sukses në divizionin e lartë të futbollit si dhe në Evropë.

1. Marseille ra nga liga në vitin 1994

2. Juventus ra nga liga në vitin 2006

3. Manchester United ra nga liga në vitin 1974

4. Bayern Munich ra nga liga në vitin 1955

5. Liverpool ra nga liga në vitin 1954