5 shoqëritë sekrete më të lashtat që kontrollojnë botën (Foto)

Periskopi.com SOK

Ka diçka rreth shoqërive të fshehta që na bëjnë të mos i besojmë dhe mahnitemi në të njëjtën kohë me ta. Edhe nëse nuk kemi interes të jemi pjesë e një shoqërie të tillë, ne nuk mund të mos reduktojmë kuriozitetin që të njohim sa më shumë që të mundemi për ta.

Ne i shohim ata si një lulëzim pa fytyrë që fshihet në hije, duke diktuar rrugët e botës dhe në heshtje skllavëron pjesën më të madhe të shoqërisë njerëzore përmes skemave të tyre dinake dhe komplotit të kujdesshëm.

Kjo pikëpamje negative për shoqëritë sekrete kanë ardhur kryesisht duke u bazuar në kujdesin tonë natyror të çdo gjëje të mbuluar me mister dhe e përjetësuar nga dhjetëra teori konspiracionesh për këto organizata që kanë lindur gjatë viteve, raporton “BeyondSciencetv”, transmeton Periskopi.

1.ILLUMINATI

original.jpg

Ndoshta shoqëria sekrete më e njohur dhe më famëkeqe në këtë listë, konsiderohet të jetë Illuminati, historikisht njihet si Illuminati bavarez, një shoqëri sekrete e mendimtarëve të lirë e formuar gjatë epokës së Iluminizmit në fund të shekullit të 18-të. Ajo u themelua nga Adam Ëeishaupt më 1 maj 1776, dhe objektivat e tij ishin për të zvogëluar ndikimin e besëtytnisë dhe të fesë mbi çështjet publike, dhe të qëndrojë kundër atyre që abuzojnë me pushtetin shtetëror.

2.THE FREEMASONRY

freemasonswiki.jpg

Frankmasoneria është një shoqëri e fshehtë, prania e të cilës është ende gjerësisht e përhapur në mbarë botën që nga koha kur u themelua në Londër, në vitin 1717. Ata i referohen zotit si “Arkitekti i Madh i Universit”, dhe ata njihen që përdorin simbole të ndryshme arkitekturore. Ata respektojnë rreptësisht një stil të ritualizuar në mbajtjen e mbledhjeve të tyre dhe thuhet se masonëve u mësohen shenja sekrete dhe shtrëngime duarsh që do t’i ndihmojnë ata të identifikojnë masonët e tjerë.

3.THE ROSCRUCIAN ORDER

Official_insignia_of_the_Rosicrucian_Order.jpg

The Rosicrucian Order është themeluar nga Christian Rosenkreuz në fillim të shekullit të 15-të. Kjo shoqëri sekrete konsiderohet si një nga më të vjetrat. Simboli zyrtar i kësja shoqërie mistere është një trëndafil në kryq.

4.THE HASHASHIN

I njohur gjithashtu si Ismailis Nizari, Hashashini ishte një urdhër enigmatik i përbërë nga vrasës myslimanë që vepronin gjatë periudhës mesjetare në Lindjen e Mesme. Kjo organizatë sekrete u formua nga myslimanët shiitë që u ndanë nga një sekt më i madh dhe vendosën të formonin një koalicion në fund të shekullit të 11-të me shpresën e ndërtimit të një shteti shiitë utopik. Nizari nuk kishte një ushtri të madhe kështu që grupi duhej të përdorte taktika të ndryshme si luftë psikologjike dhe orkestrim të vrasjeve për të përmbushur qëllimet e tyre për mposhtjen e armiqve të tyre.

5.THE BRETHREN OF PURITY

_97537072_cavidaga.jpg

Shoqëria më e vjetër dhe më misterioze në këtë listë është “The Brethren of Purity” e cila u formua rreth shekullit të 8-të ose të 10-të nga filozofët myslimanë në Barsa, e cila ndodhet në Irakun e sotëm. Nuk dihet shumë për strukturën e kësaj organizate, si dhe për identitetet e anëtarëve të saj në të kaluarën. Sidoqoftë, ata mund të kenë qenë pasues të shiizmit – një degë e fesë islame e cila mban besimin se profeti Muhamed kishte zgjedhur Ali ibn Ebi Talibin për të zëvendësuar pozitën e tij./Periskopi/