5 tipa njerëzish që duhet t’i shmangni patjetër për një jetë më të qetë

5 tipa njerëzish që duhet t’i shmangni patjetër për një jetë më të qetë

Për disa arsye, duket sikur është më e vështirë të gjesh njerëz të denjë për me të cilët mund të miqësohesh ose mund të krijosh një marrëdhënie romantike.

Në shikim të parë, ata duken të bukur, të arsyeshëm dhe interesantë. Por, i njëjti person që ftuam në jetën tonë duke menduar se është diçka pozitive, kthehet në personin që nuk do dnim ta kishim njohur kurrë.

Shumica prej nesh kanë ndjenjën e mbytjes për shkak të një marrëdhënieje që kemi me një individ toksik. Pra, kush janë saktësisht këta njerëz dhe si t’i njohim ata në mënyrë që t’i largojmë nga jeta jonë?

1. Thashethemaxhiu.

Është e vështirë të imagjinohet që dikush me të cilin keni ndarë të gjitha sekretet dhe me të cilët nuk keni pasur asnjëherë argument, mund të bëjë thashetheme për ju. Ata nuk kanë asnjë arsye, apo jo? Megjithatë, shumë njerëz e kanë këtë zakon të keq.

Një thashethemaxhi ka nevojë për vëmendjen e të gjithëve dhe do të bëjë gjithçka për ta marrë atë, edhe nëse kjo do të thotë të shpikësh praktikisht histori. Ata vërtet mund të kujdesen për ju, por kjo nuk do t’i ndalojë t’i tregojnë dikujt tjetër gjithçka që dinë për ju.

Nëse keni një mik që ju tregon sekretet e dikujt tjetër pa iu dridhur qerpiku, ata me siguri po ndajnë edhe sekretet tuajat. Njerëzit e besueshëm thjesht përmbahen nga të folurit më shumë seç duhet.

Prapëseprapë, mund të mendoni se largimi prej tyre është një ide e keqe pasi ata dinë shumë për ju. Po sikur të fillojnë të tregojnë gjithçka? Epo, kjo mund të tingëllojë e ashpër, por shanset janë që ata tashmë e kanë bërë.

2. Agresori pasiv.

Agresiviteti pasiv është shprehja pasive e armiqësisë ose zemërimit. Jo gjithmonë është e qëllimshme, por kjo nuk e bën atë një sjellje më pak toksike.

Disa njerëz nuk janë në gjendje të jenë të drejtpërdrejtë për atë që ndjejnë vërtet, por nëse përballesh me ta, do të të thonë diçka përfundimisht. Kjo nuk ndodh me një person pasiv-agresiv. Ata përdorin mesazhe të përziera për t’ju ngatërruar dhe manipuluar dhe nëse insistoni në këtë çështje, thjesht do të bëhen mbrojtës, do të gjejnë justifikime ose do të mohojnë gjithçka.

Zakonisht mund të shihni të gjitha shenjat në gjuhën e tyre trupore. Mendoni për një partner i cili është dukshëm i çmendur pas jush, por kur i pyesni “çfarë nuk shkon”, ata do të përgjigjen “asgjë, unë jam mirë”. E njëjta gjë mund të ndodhë me një mik. Ata thonë se gjithçka është në rregull, por ende po tërhiqen nga ju ose dërgojnë mesazhe të fshehura.

3. Personi që refuzon të përgjigjet ose të bashkëpunojë.

Ky person nuk pranon të përfshihet në një bisedë, ose hedh poshtë përpjekjet tuaja për komunikim. Për ta mund të jeni dikush i mërzitshëm ose dikush që nuk di kur të ndalojë së foluri.

Sjellja e tyre do t’ju bëjë të ndiheni të mohuar si person, të poshtëruar, fajtorë, të pashpresë dhe madje të zemëruar. Është e pamundur të kesh një marrëdhënie të shëndetshme me dikë që është aq i ftohtë dhe as nuk mund të pranosh që ekziston një problem për të diskutuar.

Ata janë njerëz shkatërrues dhe është më mirë t’i largoni nga jeta juaj. Nëse nuk janë të gatshëm të ndryshojnë, ju duhet të ndaloni së uluri kokën ndaj tyre.

4. Kritiku.

Ne të gjithë kemi nevojë për dikë që është në gjendje të ofrojë mendime të arsyetuara në lidhje me sjelljen ose punën tonë, edhe nëse ato janë negative. Kjo është kritikë konstruktive. Sidoqoftë, nëse një person vazhdimisht ju kritikon pavarësisht se çfarë bëni, ai bëhet një problem i madh.

Kur një partner ose një mik ju bën të ndiheni sikur nuk mund të bëni asgjë siç duhet, ai patjetër do të ulë vetëvlerësimin tuaj, veçanërisht nëse vlerësoni mendimet e tyre.

Kritiku automatikisht do t’ju fyente sa herë që nuk janë të kënaqur me diçka. Dhe e vërteta është, asgjë që ju bëni nuk do t’i kënaqë kurrë …

5. Antisociali.

Shumë njerëz do ta quajnë introvert një antisocial, por e para, është vetëm një tipar personaliteti, ndërsa e dyta, është një çrregullim personaliteti.

Një individ antisocial nuk ka kujdes për atë që është e drejtë ose çfarë është e gabuar nga të tjerët. Kjo ndodh sepse ato kanë tipare të sociopatisë ose psikopatisë. Disa prej tyre janë të aftë të ndiejnë keqardhje dhe pendim, ndërsa të tjerët stërviten për emocione të rreme.

Këta individë janë më të vështirët për t’u identifikuar, sepse janë kameleonë psikologjikë. Ata do t’ju mashtrojnë duke falsifikuar pjesën e nevojshme emocionale për të marrë gjithçka që duan: adhurim, para ose fuqi.

Një sjellje e dhunshme, impulsive, arrogancë dhe papërgjegjësi janë tipare të zakonshme të antisocialit. Nëse dini ndonjë gjë në lidhje me marrëdhëniet e tyre të së kaluarës dhe kuptoni se ishin të gjithë të varfër ose abuzivë, shpëtoni prej tyre para se të jetë vonë!

Për ta përmbledhur…

Mos e fajësoni veten nëse ndonjëherë zgjidhni një mik ose partner të gabuar, nuk është faji juaj që mund të jenë kaq mashtrues. Por kur flamujt e kuq fillojnë të shfaqen, sigurohuni t’i hiqni nga jeta juaj para se gjërat të përkeqësohen.

Shpërndaje në: