7 këshilla për të qenë të motivuar për t’u stërvitur rregullisht!

Periskopi.com Zoya

Stërvitja mund të lehtësojë dhimbjen, lodhjen dhe ngurtësinë, kështu që duhet të filloni ta bëni pjesë të rutinës suaj. Këshillat e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të jeni të qëndrueshëm dhe të qartë në synimet tuaja.

Imagjinoni ‘shpërblimin’ që do të merrni: Mendimi për përfitimet shëndetësore të stërvitjes, të tilla si më pak dhimbje të kyçeve dhe më shumë energji, mund të shërbejë si frymëzim. Hulumtimet tregojnë se vizualizimi mund të funksionojë, kështu që imagjinoni si do dukeni dhe ndiheni pasi të keni mbërritur aty ku doni.

Vendosni një qëllim realist: Ndani qëllimet në hapa të vegjël. Çelësi është të qenit specifik. Për shembull, nëse qëllimi juaj është të ecni të paktën tre herë në javë, shkruani cilat ditë dhe ku/kur do të shkoni. Çdo 10 ditë deri në dy javë, rivlerësojeni atë qëllim dhe në bazë të ecurisë suaj, ndryshojeni, shtojeni, përmirësojeni etj.

Gjurmoni stërvitjet tuaja: Regjistroni stërvitjet tuaja në një fletore ose përdorni një gjurmues fitnesi. Një studim zbuloi se kjo e rrit aktivitetin e njerëzve me 17%.

Bëjeni stërvitjen argëtuese: Zgjidhni të bëni diçka që ju pëlqen. Ose të paktën, mes stërvitjes, gjeni edhe diçka që e bëni me qejf. Mund të jetë një ushtrim specifik që e preferoni apo kardio në formën e kërcimit, zumba etj.

Përdorni rrjetet sociale: Një studim i vitit 2019 zbuloi se të parit e postimeve në Facebook rreth stërvitjes mund të rrisë motivimin tuaj. Merrni parasysh bashkimin ose fillimin e një grupi stërvitor. Dhe krijoni konkurrencë miqësore: Hulumtimet tregojnë se kjo mund t’ju bëjë të lëvizni.

Shtoni stërvitje me forcë. Një studim i botuar në 2018 zbuloi se të rriturit e moshuar që bënin stërvitje me rezistencë dy herë në javë përmirësuan motivimin e tyre të stërvitjes pas gjashtë muajsh. Kjo lloj stërvitje gjithashtu ndërton muskuj më të fortë dhe një trup edhe më të shëndetshëm.

Filloni diku: Mos prisni rezultate brenda javës apo të arrini të ngrini pesha të larta dhe të bëni shumë sete brenda 3 ditësh. Niseni nga diçka, sado e thjeshtë të duket, edhe nëse është vetëm një ecje në ditë. Fillojeni me diçka!

Burimi: Arthritis