8 veturat amerikane të cilat nuk lejohen ta kalojnë Urën e Bruklinit (Foto)

8 veturat amerikane të cilat nuk lejohen ta kalojnë Urën e Bruklinit (Foto)

Para hyrjes së ‘Brooklyn Bridge’  është një shenjë e vogël e vendosur, por që shumica e njujorkezëve nuk e vënë re kurrë.

Pesha maksimale e lejuar është 3 ton dhe pikërisht këtu është poenta!

Ura e Bruklinit është ndërtuar për të kaluar mbi të, por inxhinieri kryesor John Roebling, ndër ndërtuesit e urës më të rëndësishme të shekullit 19-të, e projektoi hapësiren gjashtë herë më të fortë sesa llogaritjet normale që ishin.

Ndonëse është më shumë se 130 vjet e vjetër, u gjet se ishte ‘strukturalikisht e mangët’ në një studim të vitit 2011 nga qeveria federale, shkruan Indeksonline.

Por, ndërsa një limit prej tre tonësh mund të duket si një vendim i duhur për të vendosur rregull, në të vërtetë ka një numër të madh të automjetëve të pasagjerëve që kryejn trefishin e këtyre tonëve.

N.Y.P.D – Policët e vendosur në dy anët e urës nuk duken të shqetësuar, por në të vërtetë janë 8 modele veturash që me ligj realisht nuk bën të kalojnë urën e famshme të New Yourk-ut.

Ato janë:

1. Chevrolet Silverado 2500 HD 4X4 – 3425 kilogramë

2. Ram 2500 ëagon Laramie 4X4 , 3322 kilogramë

3. Nissan Titan 4X2 , 3043 kilogramë

4. Ford F-250 SwB 4X2 , 2995 kilogramë

5. Lincoln Navigator L 4X4, 3204 kilogramë

6. Cadillac Escalade ESV , 3100 kilogramë

7.Lexus LX 570 , 2900 kilogramë

8.Toyota Sequoia Platinum , 2955 kilogramë

Shpërndaje në: