A e pashë një talent?

Andin Lokaj Sporti

Shkruan: Andin Lokaj

Pas luftës Kosova ka pasë disa lojtarë të cilët i kemi quajtur në fillimet tona gazetareske talenta.

Si Dallku dhe Curri për shembull. Por nga perspektiva e sotme kemi qenë amatera në konkludim, ngase dyshja që aktualisht e drejton Prishtinën na doli vetëm talent fizik dhe larg asaj që e quajnë TOP.

Pastaj kalojnë goxha do vjet dhe vjen Rashica me Muriqin e Rrahmanin. OK, super fat për këtë treshe që nuk e gëlltiti Shqipëria Patriote, se meniher kishin pranu. Dhe ky ishte fat karriere së pari për ta e më pas për Kombëtaren tonë.

Dhe pas kësaj treshe-je u ndal për disa vjet talenti në Kosovë.

Dhe dje më duket se e pashë një talent? A e pashë një talent dje? Nuk e di dhe nuk jam i sigurt.

Por, pas disa konsultimeve me njeriun( pa emër) i cili e njeh TOPIN më së miri jo vetëm në Kosovë, se i vogël është “Qarku” tu Kosovës, diçka dijagnoza ja nisi mem deviju.

Sidomos gjatë këtij Covidit. Se nuk po dihet a ka apo nuk ka virus!!!

Por, prapë. A e pashë një talent? Ai ishte talent gjithsesi dhe aty kurrëfarë dyshimi nuk ka. Bile, bile brenda futbollit tonë të lodht, nuk më kujtohet një i tillë kaq bindës.

Por ajo që po më mundon për këtë talent është fakti që vjen nga një familje e varfër.

Dhe më duket se e kanë keqpërdor tërë kohën dhe vazhdojnë ta keqpërdorin. Ai nuk është për Kosovë më.

Por, a mund të jetë pjesë e një prej Top 5 ligave të Evropës? Nisemi nga liga më e dobët Serie A, Ligue 1 apo Bundesliga?

Me lojën e fundit që e pash, në këto tri liga ka shansë me hecë.

E për ligën më të fortë në Botë “La Liga”
dhe të dytën Premier League, aty ka punë.

Por mjafton që ka fat me kalu shkallën e parë. Se qaj lojtar do ta kalonte edhe të dytën.

Nuk e besova deri dje për atë lojtar, edhe pse atë talent ma kishte treguar njeriu i cili din TOP më së miri, dhe jo vetëm në trevat ku folet shqip.

Të shohim çka do të ndodh në vazhdim. Shpresojmë që të ketë sa më shumë fat dhe asnjë lëndim.

Mos po më vetni kush osht ai?

Ju kallxoj në shkrimin tjetër.

Shpërndaje në: