ADN’ja është dizajnuar nga jashtëtokësorët, e thonë studimet shkencore

Periskopi.com SOK

Shkencëtarët që kanë hulumtuar për 13 vite kanë bërë një zbulim senzacional duke thënë se ADN’ja e njeriut është krijuar nga jashtëtokësorët.

Një palë shkencëtarësh nga Kazakistani besojnë se speciet tona janë projektuar nga një fuqi më e lartë, një qytetërim jashtëtokësor që ose donte të ruante një mesazh në ADN’në tonë ose thjesht të vendoste jetë në planete të tjera.

Maksim A. Makukovi nga Instituti Astrofizik i Fesenkov dhe Vladimir I. Shcherbak nga Universiteti Kombëtar Kazakh i Farabi kaluan 13 vite duke punuar për Projektin e Gjenomit Njerëzor – një mision që shpresonte të hartonte ADN’në njerëzore, raporton “AlienBlog”, transmeton Periskopi.

Përfundimi i tyre ishte se njerëzit u projektuan nga një fuqi më e lartë, me një “set të modeleve aritmetike dhe gjuhës simbolike ideografike” të koduar në ADN’në tonë. Ata besojnë se 97 për qind e sekuencave jo-koduese në ADN’në e njeriut janë kodi gjenetik nga format e jetesës së huaj.

Sipas hulumtimit të tyre: “Hipoteza jonë është se një qytetërim jashtëtokësor më i avancuar është angazhuar në krijimin e jetës së re dhe mbjelljen e saj në planete të ndryshme. Kodi gjigant i strukturuar dhe një kod i thjeshtë.”

Ata deklarojnë se bumi i papritur në evolucion i përjetuar në tokë për miliarda vite më parë është një shenjë e diçkaje që ndodh në një nivel më të lartë që nuk jemi të vetëdijshëm dhe se kodi matematik në ADN nuk mund të shpjegojë evolucionin.

Makulov tha: “Së shpejti ose më vonë duhet të pranojmë faktin se e gjithë jeta në tokë mbart kodin gjenetik të kushërinjve tanë jashtëtokësorë dhe se evolucioni nuk është ajo që ne mendojmë se është”.

Duke shkruar në revistën “Icarus”, dyshja deklaron se një mesazh mund të ishte mbjellë nga jashtëtokësorët, në mënyrë që ata të mund ta rishikojnë atë në një datë të mëvonshme, edhe pse një arsye e tillë nuk është përcaktuar.

Ata deklarojnë: “Pasi të fiksohet, kodi mund të mbetet i pandryshuar mbi afatet kohore kozmologjike, në të vërtetë ajo është konstrukt më i qëndrueshëm i njohur, prandaj paraqet një ruajtje jashtëzakonisht të besueshme për një krijim inteligjent. Kur gjenomi të rishkruhet siç duhet, mbeten të ngrira në qelizë dhe pasardhësit, të cilët pastaj mund të shpërndahen përmes hapësirës dhe kohës.“/Periskopi/