Afro 9 mijë foshnje u lindën gjatë 2021’s në QKUK

Periskopi.com Lajme

Gjatë vitit 2021, në Klinikën e Gjinekologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës u lindën 8 mijë e 984 foshnje.

Prej tyre, 202 janë binjakë, 16 trinjakë dhe 2 katërnjakë.

Sipas raportit të punës, 4 mijë e 735 foshnje i përkasin gjinisë mashkullore, kurse 4 mijë e 249 gjinisë femërore.

Vlen të theksohet se 2 mijë e 501 lindje janë kryer me operacion.