Alfa Tonale vjen më 8 shkurt

Alfa Romeo ka konfirmuar se SUV’i i shumëpritur kompakt Tonale do të debutojë me 8 shkurt, në ora 15.

Periskopi.com Tech & Auto

Online premiera, e quajtur La Metamorphosis, simbolizon transformimin e asortimanit të pridhuesit italian nga SUS motorat dejet atyre elektrike deri në vitin 2027.

Tonale është prezantantuar si koncept në vitin 2-19. Në ndërkohë, Alfa Romeo vazhdoi zhvillimin e modelit dhe testi i parë i modelit të kamufluar u xhirua në rrugë në vitin 2021.

Vitin e kaluar Alfa Romeo njoftoi se lancimi i modelit Tonale është shtyrë për mesin e vitit 2022.

Kjo vonesë është arsyetuar me dëshirën e drejtorit ekzekutiv të Alfës për përmirësimin e performancave të sistemit pug-in hybrid të automobilit.

Premiera e paralajmëruar do të jetë rast që më në fund ta shohim dizajnin e versionit Tonale, por edhe t’i kuptojmë karakteristikat e tij.

Ekzemplarët e parë të  SUV’it Tonale do të jenë të gatshëm në verën e vitit 2022.

Tonale do të jetë modeli i tretë, dhe më i liri i Alfa Romeos në këtë segment, krahas limuzinës Giulia dhe SUV’it Stelvio, gjë që, sipas parashikimeve të kompanisë do të ndihmojë në rikthimin e shitjeve dhe ngritjen e profitit të kompanisë, i cili ka ngecur mjaft.