Amerikanët tregojnë si e kanë ndërtuar vendin

Periskopi.com Lajme

Që nga punëtorët fëmijë të fabrikave, gratë që punonin në linjat e montimit të telefonave, minierat e qymyrgurit, amerikanët kanë bërë punë të ndryshme për at bërë vendin e tyre një nga më të mëdhatë të shekullit të 20-të.

Njerëz të çdo moshe, etnie, gjinie dhe klase, të gjithë kanë luajtur rol të rëndësishme në mënyrën se si jetesa ka ndryshuar me teknologjinë, mjetet e transportit dhe forca e punës. Shumë vende pune që ekzistonin 150 vite më parë tashmë janë zhdukur, dhe kjo falë këtyre përparimeve të fuqisë punëtore.

Tani, një ekzibicion në Smithsonian’s Museum në Main Street, programi me titull “Mënyra si kemi punuar”, tregon qindra foto që tregojnë se si puna ishte një element qendror në kulturën amerikane duke gjetur ndryshimet e shumta që prekin fuqinë punëtore.

Shpërndaje në: