Arsimi në grevë, vendosen banka shkollore afër ndërtesës së Qeverisë

Arsimi në grevë, vendosen banka shkollore afër ndërtesës së Qeverisë

Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë – KOMF ka prezantuar të shtunën instilacionin simbolik “Fëmijët në Shkolla”.

Aktiviteti i cili po zhvillohet në sheshin “Skënderbeu”, për të simbolizuar të drejtën e fëmijës në arsim.Në këtë aktivitet janë prezantuar edhe të dhëna dhe fakte rreth dëmeve që ndërprerja e mësimit shkakton tek fëmijët.

Greva e përgjithshme në sektorin publik, përfshirë edhe arsimin, ka nisur më 25 gusht. Më shumë se 300 mijë nxënës në tërë Kosovën kanë mbetur në shtëpi si pasojë e vendimit të mësimdhënësve për të mos e mbajtur procesin mësimor pa plotësimin e kushteve të tyre nga Qeveria. Një prej kushteve është 100 euro shtesë në paga deri në miratimin e Ligjit për Paga.

Shpërndaje në: