AVONET i reagon Albulena Haxhiut: Kjo është një shkelje e rëndë e pavarësisë së sistemit gjyqësor

AVONET i reagon Albulena Haxhiut: Kjo është një shkelje e rëndë e pavarësisë së sistemit gjyqësor

AVONET ka shprehur shqetësimin për deklaratat e sotshme të Ministres së Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në lidhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës për Ligjin e Këshillit Prokurorial të Kosovës.

“Në këtë rast, Ministria e Drejtësisë ka deklaruar se ata nuk kanë pranuar vendimin e Gjykatës Kushtetuese dhe kërkohet reformimi i Këshillit Prokurorial për të eliminuar grupet e interesit dhe ato të korporatizimit. Kjo nuk është një qasje e drejtë dhe nuk respekton pavarësinë e sistemit gjyqësor”, thuhet në komunikatën e AVONET.

AVONET ka kërkuar nga Ministria e Drejtësisë të respektojë vendimet e Gjykatës Kushtetuese dhe të respektojë pavarësinë e sistemit gjyqësor.

“AVONET kërkon nga Ministria e Drejtësisë të respektojë vendimet e Gjykatës Kushtetuese dhe të respektojë pavarësinë e sistemit gjyqësor. Për të ndërtuar një shoqëri të ndershme dhe të barabartë, është e nevojshme që të gjithë institucionet e shtetit të kenë pavarësi dhe të jenë të ndara nga interesat politike dhe ekonomike” thuhet në komunikatë.

Shpërndaje në: