Bajrami: Në një shtet normal, qeveria ditë e natë do të diskutonte me sindikatën

Bajrami: Në një shtet normal, qeveria ditë e natë do të diskutonte me sindikatën

Deputetja e LDK-së, Hykmete Bajrami, ka thënë se partia e saj nuk është fare e kënaqur me grevat e sindikatave në Kosovë.

Bajrami ka thënë se e përkrahin grevën e tyre, dhe se përgjegjësinë kryesore sipas saj, e ka Qeveria e Kosovës.

Ajo ka thënë, se po të ishte LDK, në pushtet, çështja e grevës do të zgjidhej menjëherë.

“Ne nuk jemi të kënaqur që ka grevë. Ne e mbështesim grevën. LDK asnjëherë nuk del kundër një të drejte ligjore. Ajo çfarë ne e kemi diskutu, sikur ne të ishim në pushtet, ne sot do e kishim bërë indeksimin e pagave e pensioneve në shumë prej 20%”, ka thënë ajo.

“Ne po kërkojmë që Kurti t’i kthejë nxënësit në shkollë. Ai deklaronte me kreun e sindikatave të Evropës, me sindikatën e Kosovës. Në një shtet normal, qeveria ditë e natë do të diskutonte me sindikatën. LDK, mendon që kërkesat e sindikatës, janë legjitime, kjo rrjedhimisht i bie që i përkrahim format ligjore të tyre”, ka vijuar ajo në DebatPlus.

Ajo ka thënë se ka munguar dialogu social, që sipas saj është esencial për zgjidhjen e krizës.

Shpërndaje në: