Bazuar nga psikologët, fëmija që ju bënë më shumë nervoz është ai që ju ngjan më shumë

Periskopi.com Zoya

Fëmijët imitojnë sjelljet e prindërve.

Është normale që në një familje ka zënka dhe mendime të ndryshme, por siç thonë  “çdo kokë është një botë”, raporton “Bright Side”, transmeton lajmi.net.

Duke u bazuar në disa studime thuhet se çka do që ju bezdisë më shumë, ka të bëj më shumë me ju.

Prindërit shumë shpesh nuk i pranojnë sjelljet e fëmijëve apo tentojnë ti përmirësojnë ata sepse shohin veten e tyre dhe ndoshta kjo i bezdis.

Fëmijët imitojnë sjelljet e prindërve. Situatat e ndryshme gjatë jetës ju mësojnë se si të silleni në situata të ndryshme, por prindërit janë ata që ndikojnë më shumë në sjelljen e fëmijëve dhe pikërisht kjo është arsyeja pse fëmijët imitojnë sjelljet e prindërve.

Duhet të mësoheni me atë që ju shqetëson më shumë. Së pari duhet të pranoni veten ashtu siç jeni, kjo ju ndihmon që të harroni sjelljet në të kaluarën.

Shpërndaje në: