Bitmart Exchange Hacked: 150 milion dollarë dyshohet se janë vjedhur

Periskopi.com Lajme

Kriptovaluta BitMart thotë se hakerët ia kanë vjedhur rreth 150 milionë dollarë (113 milionë £) nga kuletat e tyre.

Ata që janë të prekur, nga Ethereum dhe nga Binance Smart Chain, “mbartin një përqindje të vogël të aseteve në BitMart dhe të gjitha kuletat tona të tjera janë të sigurta dhe të padëmtuara”.

Por kompania e parë e sigurisë që vuri re hakimin vlerësoi se shuma e vjedhur kishte vlerën e  afër 200 milion dollarë.

Bitmart i pezullon të gjitha tërheqjet e klientëve deri në njoftimin e mëtejshëm.

“Në këtë moment ne ende jemi duke përfunduar metodat e mundshme të përdorura,” thonë ata.

“Tani jemi duke kryer një rishikim të plotë të sigurisë dhe do të ju njoftojmë derisa të përparojmë.”

Do të përpiqemi të ruajmë transparencën gjatë kohës që i trajtojmë pasojat e sulmit. Ne nuk e dimë: saktësisht sa para janë vjedhur, kompania do t’i paguajë përdoruesit. Hakimet e kaluara kanë parë një mori rezultatesh”, thonë nga Bitmart./Periskopi.com/