Bomba atomike ka shpërthyer para 12, 000 viteve për ta shfarosur botën?

Periskopi.com SOK

Tekste hindu të vjetra mijëra vjet, duket se sugjerojnë se një lloj arme shumë e avancuar, që ngjan me një bombë atomike, u nis në Tokë rreth dymbëdhjetë mijë vjet më parë.

Mahabharata dhe Ramayana janë eposi sanskritist që mendohet se janë shkruar në shekullin e 8-të apo të 9-të para Krishtit dhe janë pasqyra e Luftës së Kurukshetras dhe beteja midis Rama dhe Ravanas, raporton “AlienBlog”, transmeton Periskopi.

Disa nga pasazhet e Mahabharata që sugjerojnë një konflikt bërthamor: “Një predhë e vetme e ngarkuar me gjithë fuqinë e universit… Një kolonë inkandeshente e tymit dhe flakës aq të ndritshme sa 10.000 diell, u ngrit në gjithë shkëlqimin e saj… kjo ishte një armë e panjohur, një rrufe e hekurt, një lajmëtar gjigant i vdekjes që e zvogëloi në hi një racë të tërë.” “Kufomat ishin aq të djegura sa nuk njiheshin fare. Flokët dhe thonjtë e tyre ranë. Qeramika e shtëpive u prish pa ndonjë shkak të dukshëm, dhe zogjtë u kthyen në të bardhë.” “Pas disa orësh, të gjitha ushqimet ishin të infektuara. Për të shpëtuar nga ky zjarr, ushtarët u hodhën në lumë.”

Shumë fe kanë tregime epike dhe poezi që përzijnë dy periudha të ngjarjeve të vërteta historike dhe personazhe imagjinare. Shumë nga përshkrimet e betejave brenda këtyre teksteve flasin për armët shkatërruese që kanë fuqinë e diellit ku godasin zonat e mëdha të tokës. Ata gjithashtu përmendin numrin e madh të vdekjeve.

Megjithatë kjo histori bëhet më interesante kur bëhet një zbulim në fillim të viteve 1990 të një rajoni i quajtur Rajasthan që edhe sot ka një rrezatim të lartë radioaktiv.

Kur u shkëput toka në një zhvillim të ri të strehimit u zbulua një qytet i lashtë me një nivel të rrezikshëm rrezatimi, duke bërë që shkencëtarët të supozonin se zona ishte goditur nga një armë bërthamore midis 8000 dhe 12000 viteve më parë, duke shkatërruar shumicën e qytetit dhe duke vrarë rreth gjysmë milioni njerëz.

Se fuqitë e lashta indiane në atë kohë zhvilluan armë bërthamore është një mister. Ka edhe një krater misterioz pranë zonës së Bombeit të Indisë që sfidon shpjegimin që mund t’i përshtatet hipotezës se ka mund të ndodhë një shpërthim i armës bërthamore./Periskopi/