Ca shenja që tregojnë se keni të bëni me një njeri negativ

Periskopi.com Zoya

Një nga hapat e parë për të identifikuar një person negativ është të vëzhgosh nëse ke përballë dikë që është gjithmonë i pakënaqur. Të gjithë kemi momentet dhe ditët tona kur ndihemi të rënë moralisht,  por nëse një person është vazhdimisht i pakënaqur, ai me shumë mundësi është person negativ.

Një person negativ sheh gjithmonë më të keqen e çdo situate.

Ata nuk shohin anën pozitive të gjësë. Sërish, të gjithë ne mund ta bëjnë ndonjëherë këtë, por kjo është mënyra e zakonshme e të menduarit të një personi negativ. Qëndrimi i tyre, përfundimisht ka ende nevojë për punë. Lajmi i mirë është se nëse ju jeni një person negativ mund të mësosh si t’a tejkalosh këtë.

Një person negativ gjithmonë pret më të keqen.

Paramendimi për më të keqen mund të lind nga frika ose negativiteti. Shumicën e kohës njerëzit ndjejnë se mund t’a parandalojnë që më e keqja të ndodhi nëse janë mjaftueshëm të shqetësuar për të, ndërsa të tjerët zgjedhin thjesht të shohin anën negative.

Njerëzit negativë janë njerëz që ankohen shpesh.

Asgjë nuk është mjaftueshëm e mirë në fund të fundit, për të gjithë. Por çfarë ndodh me personat negativ? Nëse sanduiçi i tyre është i mirë, pija nuk është mjaftueshëm e ftohtë, gjejnë diçka për t’u ankuar. Fatmirësisht, ju mund ta tejkaloni negativitetin nëse e keni këtë tipar. Duhet të filloni të mësoni veten sesi të jeni mirënjohës për gjërat që keni në jetë.

Askujt si pëlqen të qëndroj me një person vetullngrysur.

Ne të gjithë kemi ditë kur gjërat nuk na shkojnë mirë dhe mërzitemi por një person negativ është gjithmonë i pakënaqur. Ata janë të bindur se jeta është e shëmtuar dhe u lënë njerëzve të kuptojnë sesi ndihen për këtë, duke qënë të pakënaqur, vetullngrysur. Kjo është e trishtuar sepse bën që shumë njerëz të largohen prej tyre. Ndaj shpesh ata humbasin miqësi të mira.

Një person negativ kurrë nuk ka një ditë të mirë.

Sa herë që ju do t’i takoni ata do të flasin rreth ditës së keqe që kanë kaluar. Më shumë kjo ndodh sepse ata krijojnë ditë të këqija për veten duke i pritur ato. Ata nuk duan të shohin të mirën, nuk duan të përpiqen për të pasur një ditë të mirë. Megjithatë edhe nëse kanë pasur një ditë të mirë nuk do të jenë në gjendje të ankohen më, duke qënë se janë persona që ankohen gjithmonë.

Burimi: Psychology Today