Çfarë i ndodh trupit nëse fle me një jastëk në mes të këmbëve?

Periskopi.com Shëndeti

Orari i gjumit është ai që shumë njerëz mezi e presin gjatë gjithë ditës. Megjithatë jo çdo natë bëhet gjumi njësoj.

Ka disa mënyra për ta përmirësuar cilësinë e gjumit dhe një prej tyre është vendosja e një jastëku në mes të këmbëve.

Ndihmon për të përmirësuar qëndrimin tuaj.

Disa pozicione të gjumit janë më të mira për shtyllën kurrizore sesa të tjerat, kështu që mënyra se si e pozicionojmë trupin ka rëndësi të madhe. Hulumtimet kanë treguar se nëse ne shtrihemi në shtrat në mënyrë asimetrike, kjo mund të shkaktojë dëmtime në strukturën e shtyllës kurrizore. Për këtë arsye, këshillohet që të flemë me një jastëk midis gjunjëve kur flemë në pozicionin e fetusit, pasi kjo do të na ndihmojë të pushojmë në një pozicion simetrik.

Parandalon dhimbjet e nervit shiatik dhe pjesën e poshtme të shpinës.

Disa njerëz jetojnë me dhimbje kronike të shpinës. Por vendosja e një jastëku midis këmbëve mund të ndihmojë gjithashtu në shtrirjen e legenit dhe ijeve, duke reduktuar ngjeshjen dhe, rrjedhimisht, edhe shqetësimin e vazhdueshëm në këtë zonë, i cili shkaktohet kryesisht nga shpërndarja e jo e mirë e peshës së trupit gjatë gjumit.

E bën gjumin gjatë shtatzënisë më të rehatshëm.

Si ta vendosësh?

Vendoseni jastëkun në mënyrë korrekte.

Shtrihuni në pozicionin e fetusit para gjumit.

Shmangni një hapësirë ??midis belit dhe dyshekut kur jeni shtrirë.

Vendoseni jastëkun në pjesën e sipërme të kofshës për t’i mbajtur ijet në një linjë.