CIA: Hitler kishte jetuar në Amerikën Jugore pas vitit 1945 (Foto)

Periskopi.com SOK

Është një fakt historik që Adolf Hitleri vrau veten më 30 prill 1945, duke lehtësuar rënien e pashmangshme të Gjermanisë naziste në Luftën e Dytë Botërore. Megjithatë, kjo është diskutuar në mënyrë të përsëritur, me teoritë që lideri nazist mund të ketë mbijetuar dhe iku në Amerikën e Jugut. Një seri grumbullish të dokumenteve të CIA-s, të publikuara kohët e fundit, i ka dhënë zjarr edhe më shumë spekullimeve.

Sipas një dokumenti të datës 5 tetor të vitit 1955, agjenti i CIA-s nën emrin e kodit CIMELODY-3 tha se ai ishte kontaktuar nga “një mik i besuar i cili shërbeu nën komandën e tij në Evropë dhe i cili aktualisht banon në Maracaibo të Venezuelas”.

Miku tha se Phillip Citroen, një ish-ushtar gjerman, i tha atij në shtator të vitit 1955 se “Adolf Hitleri është ende gjallë”.

Citroen gjithashtu pretendoi se ai e kontaktoi Hitlerin gjatë një udhëtimi nga Maracaibo në Kolumbi, ku ai e kishte njoftuar atë se Hitleri po fshihej.

Screenshot of a CIA document with a picture of the alleged Hitler

“Citroen komentoi se dhjetë vjet kanë kaluar që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore, aleatët nuk mund ta ndjekin më Hitlerin si një kriminel lufte”, thuhet në dokument, raporton “Sputnik International”, transmeton Periskopi.

Ish agjenti i SS gjithashtu i tha CIMELODY-3 se ai paraqiti për një fotografi me Hitlerin.

“Personi në të majtë dyshohet të jetë Citroen dhe personi në të djathtë është padyshim personi që Citroen pretendon të jetë Hitleri”. Ana e prapme e fotografisë përmbante të dhënat e mëposhtme: ‘Adolf Schrittelmayor, Tunga, Kolumbi, 1954,’ thuhet në dokument.

Memorandumi gjithashtu vë në dukje se Citroen pretendoi se ish-Führeri u largua nga Kolumbia për në Argjentinë, rreth janarit të vitit 1955.

Më shumë informacion u dha nga një dokument tjetër i datës 17 tetor 1955, i cili përmendi “një memorandum pa datë, që besohet të jetë shkruar rreth mesit të shkurtit të vitit 1954.”

Memorandumi thotë se Citroen i tha një ish-anëtarit të bazës së CIA-s në Maricaibo se kur punonte në Kolumbi ai takoi një individ që ngjante fort dhe pretendonte të ishte Adolf Hitler.

Dokumenti gjithashtu thekson se Citroen pretendonte se shumë ish-nazistët po jetonin në lagjen “Residencias Coloniales”. Ai gjithashtu tha se gjermanët që jetonin atje ndoqën Hitlerin e pretenduar me “një idhujtari të së kaluarës naziste, duke e adresuar atë si ‘der Führer’ dhe duke i dhënë atij përshëndetjen naziste dhe adhurimin e stuhisë.”/Periskopi/