Cila është gjendja me COVID-19 nëpër spitalet e Kosovës

Periskopi.com Lajme

Po vazhdon të bie numri i pacientëve që po kërkojnë spitalizim në klinikat COVID-19 të QKUK-së dhe spitaleve të përgjithshme.

Sipas raportit të datës 14 shtator në tërë Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 883 pacientë, 734 me oksigjeno-terapi dhe 55 në gjendje të rënduar shëndetësore, në trajtim intensiv, transmeton Klankosova.tv.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:
Klinika Infektive, 94 pacientë
Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 77 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 58 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 78 pacientë
Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 27 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 14 pacientë
Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë
Spitali i Prizrenit, 123 pacientë
Spitali i Gjakovës, 71 pacientë
Spitali i Pejës, 148 pacientë
Spitali i Gjilanit, 70 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 15 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 46 pacientë
Spitali i Ferizajt, 58 pacientë

Shpërndaje në: