Cila është zgjidhja për strukturat paralele sipas Fatmir Sejdiut

Cila është zgjidhja për strukturat paralele sipas Fatmir Sejdiut

 

Ish-presidenti Fatmir Sejdiu thotë se problemet e shtetit të Sosovës me strukturat paralele vazhdojnë të jenë të mëdha.

Cila është zgjidhja sipas tij?

Ne kemi probleme sot e kësaj dite, janë paraparë dhe me qasje të tjera politike, zhdukja e strukturave paralele në veri dhe sot e kësaj dite, ato kanë një prezencë në një tip tjetër, në pjesën e veprimeve jo normale, ose të mbajtjes peng të jetës së përgjithshme. Flas  dhe të qytetarëve serb në ato pjesë të Kosovës, apo pjesës veriore. Sepse fundi i fundit, deshëm apo ndeshem ajo pjesë e qytetarëve ka nevojë t’i kthehet realitetit dhe ka nevojë, po ashtu të jetë një trysni e përbashkët ndërkombëtare, posaçërisht e Bashkimit Evropian. Sepse është në këtë kornizë e ndërtuar, por natyrisht them edhe e SHBA-ja që të bëhet presion dhe mbi Beogradin”

Shpërndaje në: