Cilave shtete u ndalohet rreptësisht të jenë në të njëjtin grup për kualifikimet e EURO24

Cilave shtete u ndalohet rreptësisht të jenë në të njëjtin grup për kualifikimet e EURO24

Me 9 tetor, në qytetin e Frankfurtit, do të hidhet shorti për kualifikimet për Kampionatin Evropian 2024.

UEFA ka publikuar një artikull ku tregon se si funksionin faza kualifikuese, madje sqaron se cilat shtet nuk mund të jenë në një grup së bashku, shkruan Periskopi.

Kështu, 53 skuadrat që marrin pjesë në shortin kualifikues janë të ndara në bazë të renditjes së përgjithshme të UEFA Nations League 2022/23.

Në mesin e sqarimeve, UEFA ka treguar se cilat shtet nuk guxojnë të jenë në të njëjtin grup në kualifikime.

• Pesë çifte shtetesh janë shpallur si të ndaluara. Këto çifte nuk duhet të përfshihen në të njëjtin grup:

Armenia/Azerbajxhani, Bjellorusia/Ukraina, Gjibraltar/Spanjë, Kosovë/Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë dhe Serbi.

Më poshtë mund t’i mësoni edhe vazot për shortin e EURO24:

Cilat janë vazot për shortin e EURO 2024?

Skuadart që shkojnë direkt:

Holanda
Kroacia
Spanja
Itali

Vazo 1

Danimarkë
Portugali
Belgjikë
Hungari
Zvicër
Poloni

Vazo 2

Francë
Austri
Çeki
Angli
Uells
Izrael
Bosnje dhe Hercegovinë
Serbi
Skoci
Finlandë

Vazo 3

Ukraina
Islanda
Norvegji
Sllovenia
Republika e Irlandës
Shqipëri
Mali i Zi
Rumani
Suedi
Armenia

Pot 4

Gjeorgjia
Greqia
Turqia
Kazakistani
Luksemburgu
Azerbajxhani
Kosovë
Bullgaria
Ishujt Faroe
Maqedonia e Veriut

Vazo 5

Sllovakia
Irlanda Veriore
Qipro
Bjellorusia
Lituani
Gjibraltar
Estoni
Letoni
Moldavi
Malta

Vazo 6

Andorra
San Marino
Lihtenshtajni

Shpërndaje në: