Çka në të vërtetë na tregojnë çiftet që postojnë vazhdimisht për njëri- tjetrin në rrjete sociale

Periskopi.com Fun

Ne të gjithë kemi në rrejtet tona sociale atë “çiftin e mediave sociale”. Ata na bllokojnë me #tbts të pushimeve të tyre të fundit dhe festave të përvjetorit dhe ndajnë çdo gjë që bëjnë me ne.

Është interesante fakti se disa studime sugjerojnë se në fakt, lumturia e shpërfaqur në rrejte sociale mund të jetë e kundërta në realitet. Zakonet tona të postimeve online janë të lidhura drejtpërdrejt me atë që shkencëtarët socialë e quajnë “shikueshmëria e marrëdhënieve” – shkalla në të cilën i bëjmë marrëdhëniet tona të personave tanë publikë. Duke pasur “shikueshmëri të marrëdhënieve” shumë të larta dhe mbingarkesë për një partner mund të jetë një maskë për pasigurinë në marrëdhënie, sipas një studimi të botuar kohët e fundit në Buletinin e Personalitetit dhe Psikologjisë Sociale.

Hulumtuesit sugjerojnë se stilet e bashkëngjitjes – si ne lidhim emocionalisht dhe bashkëngjitni të tjerëve në jetën tonë të rritur – nënkuptojnë shikueshmërinë e marrëdhënieve dhe dëshirën tonë për të postuar. (Lexo më shumë rreth teorisë së bashkëngjitjes dhe llojeve të stileve të bashkëngjitjes)
Hulumtuesit treguan se njerëzit të cilët vazhdimisht postojnë për njëri tjetrin në të vërtetë kanë shumë zbrastësira në lidhjen e tyre dhe ndjejnë pasiguri. /Periskopi

Shpërndaje në: