Dacia sapo prodhoi automobilin e 7-miliontë

Dacia njoftoi se në fabrikën e vet në Mioveni, në Rumani, ka prodhuar automobilin e shtatë-miliontë.

Periskopi.com Tech & Auto

Automobili jubilar i takon modelit Duster Extreme, dhe ka ngjyrën Urban Gray, motorin TCe 150 dhe ndërruesin EDC.

Fabrika e Dacias në Mioveni e filloi punën në gusht të vitit 1968, ndërkohë që automibilin e njëmiliontë e ka kompletuar në vitin 1985.

Automobili më numër 2.000.000 është prodhuar në vitin 1998, përderisa ai me numër serik 5.000.000 në vitin 2014.

Nga 7 milion automibila, më së shumti janë prodhuar nga modeli Duster, plot dy milionë. Një pjesë e tyre ka përfunduar edhe në Kosovë, ku Dacia duket se i ka adhuruesit e saj.