Dashuria / Joshja është gjithmonë arma fitimprurëse

Periskopi.com Zoya

Bukuria nuk është gjithçka, ajo që lë shenjë dhe na bën të dëshirueshëm është sharmi i joshjes, i cili nuk ka moshë dhe që, përkundrazi, rritet me kalimin e kohës. Të gjithë në mënyrën e vet mund të vënë në lojë aftësitë e veta: ju mund të joshni edhe nëse vuani nga droja.

Zgjidhni butësinë: përveç faktit që ëmbëlsia është gjithmonë shumë e vlerësuar, nëse kemi një karakter prekës mund të përdorim disa strategji: të përdorim ironi dhe në të njëjtën kohë sinqeritet. Vendosja e enigmave është e kotë, ne jemi padyshim më tërheqës nëse sqarojmë menjëherë ndonjë gabim ose një situatë që nuk na pëlqen duke treguar qëndrueshmëri dhe duke ushtruar artin e bërjes së tjetrit të ndihet fajtor. Komunikimi i sinqertë i bezdisjes sonë, acarimi ynë dhe sikleti pasues do të na bëjnë të prekshëm në sytë e partnerit tonë… dhe kjo zakonisht kënaq shumë, sepse zgjon ndjenjën e mbrojtjes.

Ndoshta po, ndoshta jo: gratë janë vërtet të paqëndrueshme dhe shpesh të paparashikueshme dhe plot humor. Kjo është një mënyrë të qeni që meshkujt nuk e kuptojnë fare, por që mund të bëhet një armë e fuqishme joshjeje: të mos kesh siguri e bën tjetrin të ndjehet përgjithmonë në siklet. Fakti që të mos dish se çfarë të presësh zhvillon imagjinatën dhe mban gjallë marrëdhënien.

Vetja mbi të gjitha: ajo që gjithmonë duhet të kini të qartë është se: përfaqësuesit e seksit të fortë duan të ndjehen të rëndësishëm, të aftë, inteligjent, të fortë, të mençur dhe vendimmarrës. Të qenit bashkëpunues sjell përfitime, jo vetëm nga një këndvështrim emocional: dy mendje funksionojnë më mirë së bashku sesa vetëm. Nëse jemi në mënyrë të pashmangshme konkurruese, nisja e sfidave është e mundur. Le të mos harrojmë se të gjithë duam të ndjehemi të rëndësishëm dhe të domosdoshëm.

Largoni perfeksionizmin: vendosja e pikave mbi “i” është e padobishme, e pakëndshme dhe e dëmshme. Nëse duam të jemi joshës, nuk duhet t’i heqim sytë nga qëllimi: arroganca dhe hutimi i largojnë njerëzit, nuk i afrojnë. Sugjerimi? Nëse jemi plot interesa dhe kemi gjithashtu një tru që funksionon siç duhet, do të intrigojmë sa duhet, pa e tejkaluar: inteligjenca është jashtëzakonisht joshëse, edhe nëse nuk është e përhapur si një trofe. Më pak është më shumë.

Ndrojtja: ndrojtja mund të jetë shumë seksi, veçanërisht nëse jemi mjaft të aftë për ta kaluar atë si naivitet: krijon një sens intrigues të misterit që tërheq interesin. Flirtimi nuk është i ndaluar, përkundrazi: skuqja, shikimi anash, të qenit butësisht sensual është tepër tërheqëse. Të dish të alternosh heshtjen me një kuptim të dyfishtë nuk është e lehtë, por sigurisht që është e suksesshme: e vështirë të shpëtosh nga kjo lojë delikate e joshjes.

Shpërndaje në: