Debati për shaminë, përsëri Latifi: Kjo është historia tragjike e çikave të Kosovës

Periskopi.com Lajme

Profesori i Filozofisë, Blerim Latifi, ka reaguar sërish për debatin rreth kërkesës #ndryshoni_ua_për_shaminë që për qëllim ka largimin e udhëzimit administrativ të vendosur nga Ministria e Arsimit vite më parë që ndalon hyrjen në shkollë fillore dhe të mesme me unformë fetare.

“Dikur nuk i lejonin me shku në shkollë, pastaj, në një kohë tjetër, i helmonin në shkolla, pastaj erdhi një kohë kur i vrisnin, i masakronin e i përdhunonin, e sot, sot në liri, po duan t’i zezojnë, t’i mbulojnë, t’i arabizojnë, t’u vënë në ballë shenjën e të qenit pronë e burrave primitive”, ka shkruar Latifi në Facebook.

Ai thotë se politikanët heshtin sepse “kalkulojnë në vota”.

“Dhe politikanët heshtin, sepse mendjen e kanë veç te pushteti i tyre personal, te votat, për të cilat janë në gjendje të koketojnë edhe me dreqin e me t’birin.

Heshtin edhe intelektualët”, ka shkruar ndër tjerash ai.