Deklaratë e konferencës së Rektorëve të Univrsiteteve Publike të Kosovës

Periskopi.com Lajme

Në konferencën e Rektorëve të Universiteteve Publike të Republikës së Kosovës, të mbajtur më 10 korrik 2020, virtualisht u diskutu për fazën të cilën po kalon Kosova, fazë kjo shumë e rëndëishmë  në rrugën e vet të shtetndërtimit.

Në këtë diskutim u konstatua se  janë disa faktorë potencialë që e vështirësojnë këtë proces, si: mosuniteti dhe armiqësia e klasës politike edhe në çështjet me interes nacional; epidemia Covid 19; bashkëveprimi i politikës së Kosovës me SHBA dhe BE; politizimi i Gjykatës Speciale të Hagës etj. Pasojat e këtyre politikave tashmë kanë filluar të shihen. Mosvotimi i marrëveshjeve financiare ndërkombëtare në Kuvendin e Kosovës, me c’rast Kosova humbë shumë, është vetëm një tregues i këtyre dështimeve..

Ja njoftimi i plotë:

DEKLARATË E KONFERENCËS SË REKTORËVE TË UNIVRSITETEVE PUBLIKE TË KOSOVËS

Shpërndaje në: