Del në shitje “BMW-ja” ku u vra 2 Pac

Periskopi.com Tech & Auto

Makina në të cilën Tupac u qëllua për vdekje është nxjerrë në ankand, por çdokush që kërkon të marrë në dorë pjesën e tij unike dhe të zymtë të historisë së rap -it do të duhet të ketë shumë para. BMW 750 i restauruar në vitin 1996 pritet të marrë një çmim prej të paktën 1.7 milion dollarë kur të dalë në shitje për ofertuesit në Las Vegas, i njëjti qytet në të cilin vdiq Tupac.

Aktualisht është i ekspozuar në sallën e ekspozitës Celebrity Cars Las Vegas pasi është rikthyer plotësisht në cilësinë e tij origjinale. Si pjesë e procesit të restaurimit, një numër vrimash plumbash u hoqën nga dera e pasagjerit të makinës, duke mos lënë asnjë gjurmë të ngjarjeve tragjike që i dhanë famë automjetit.

Më 7 shtator 1996, Tupac kishte qenë në sediljen e pasagjerit të makinës, e cila drejtohej nga ekzekutuesi rekord Suge Knight, pasi mori pjesë në një ndeshje boksi Mike Tyson, kur një makinë tjetër u afrua pranë BMW në një semafor të kuq dhe qëlloi të shtëna të shumta në makinë. Tupac vdiq nga plagët e marra në spital disa ditë më vonë, por vrasësit e tij nuk u identifikuan kurrë. Në kohën e të shtënave, automjeti ishte dhënë me qira në etiketën e Tupac, Death Row Records, dhe shitja thuhet se përfshin dokumentacionin që vërteton këtë pronësi.