Disa ushtrime për të shpëtuar nga dhimbja e shpinës, sugjeruar nga fizioterapistët

Disa ushtrime për të shpëtuar nga dhimbja e shpinës, sugjeruar nga fizioterapistët

“Një shpinë e shëndetshme lidhet me një mënyrë jetese të shëndetshme”, thotë fizioterapistja Vinita Chandra Mody dhe në fakt ka të drejtë, pasi shpina lidh bustin me pjesën tjetër të trupit, si dhe është përgjegjëse për lëvizjet e trupit dhe qëndrimin.

Dita e zënë, puna dhe shumë faktorë të tjerë ndikojnë negativisht në shpinën tuaj, duke i shkaktuar asaj dhimbje dhe probleme, ndaj po ju tregojmë disa ushtrime të sugjeruara nga fizioterapistët, të cilat nuk ju marrin shumë kohë dhe ju shpëtojnë nga dhimbja.

“The Pelvic Clock”

“Bird Dog”

“The Crossover”

“Child’s Pose”

“Rib Cage Breathing”

“The Deadhang”

“The Bridge Roll-Up”

“The Spiderman”

“The Dead Bug”

“The Bretzel Stretch”

“Plank”

Shpërndaje në: