E pabesueshme: Këto janë 4 shkaqet kryesore përse burrat tradhtojnë

Periskopi.com Zoya

Sipas “Journal of Marital and Family Therapy” në 41 për qind të martesave të paktën njëri nga partnerët pranon të ketë kryer tradhti qoftë fizike, qoftë emocionale.

57 për qind e meshkujve pranojnë të kenë tradhtuar në çdo marrëdhënie që kanë pasur, të njëjtën gjë e pranojnë edhe 54 për qind e femrave. 22 për qind e meshkujve dhe 14 për qind e femrave pranojnë se janë larguar të paktën një herë nga shtëpia gjatë martesës.

Divorcet janë shtuar shumë gjatë 10 viteve të fundit. Martesa nuk është më e shenjtë aq sa lexojmë nëpër libra apo aq san a thonin gjyshërit tanë. Arsyet janë të ndryshme dhe një nga ato është dhe tradhëtia. Studiuesit kanë treguar arsyet pse ajo ndodh ose arsyet pse çojnë dikë deri në tradhëti:

Sepse dashurojmë një tjetër (30%)

Për të luftuar monotoninë, dëshira për pushtime të reja (22,6%)

Dëshira për të provuar eksperienca të ndryshme seksuale (19%)

Sepse ndihemi të pakënaqur nga partneri (15,3%)

Sepse ndihemi të pakënaqur nga jeta dhe duam një konfirmim

Shpërndaje në: