Edhe Ambasada zvicerane kundër draftligjit për vlerat e UÇK-së

Periskopi.com Lajme

Ambasada e Zvicrës në Kosovë ka reaguar në lidhje me Ligjin për vlerat e luftës së UÇK’së.

Ambasada zvicreane ka thënë se  ky ligj mund të minojë lirinë e shprehjes si një nga të drejtat themelore.

Ambasada e Zvicrës ka thënë po ashtu se ligji i propozuar mund të shkaktojë frikësim në mesin e disa qytetarëve të Kosovës.

“Pa përjashtuar të drejtën për të treguar respekt ndaj UÇK-së dhe anëtarëve të saj, Zvicra është e brengosur që Ligji i propozuar për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së mund të minojë lirinë e shprehjes, një nga të drejtat themelore sipas Konventës për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Lirive Themelore. Ligji i propozuar mund të kërcënojë disa qytetarë të Kosovës dhe të pengojë procese të tjera që synojnë trajtimin e së kaluarës. Zvicra inkurajon krerët dhe politikanët e Kosovës të gjurmojnë mënyra të tjera për të treguar respekt për UÇK-në”, thuhet në reagimin e ambasadës zvicerane.

Shpërndaje në: