Eksperiment me kukulla në lidhje me racizmin

Eksperiment me kukulla në lidhje me racizmin

Kenneth Bancroft Clark dhe Mamie Phipps Clark ishin dy të martuar afro-amerikan. Ishin psikologë dhë bënë eksperimente të ndryshme  më i njohuri ishte ‘eksperimenti i kukullave’ me 1940

Eksperimenti i përfshinte dy kukulla. Ato ishin identike me përjashtim të ngjyrës së lëkurës. Nga pyetjet e shumta të gjithë fëmijët preferonin kukullën e bardhë.

Kjo shfaqi efekte vetë-urrejteje nga afro-amerikanët.

 

Shpërndaje në: