Elita e diplomacisë amerikane në Ballkanin Perendimor bëhen bashkë, aty edhe Escobar e Donfried, çka u diskutua?

Periskopi.com Lajme

Ambasadorët e diplomacisë amerikane të Ballkanit Perëndimor janë takuar në Konferencën e shefave të misioneve të këtij viti në Uashington.

Ambasadori amerikan në Kosovë, Jeff Hovenier ka publikuar një fotografi nga ky takim, për të cilin tha se kjo konferencë ishte një mundësi e mirë për t’u ribashkuar me ambasadorët e tjerë të SHBA-së nga rajoni.

Përveç Hovenier, në këtë fotografi shihen edhe ndihmës-sekretarja amerikane e Shtetit për Çështje Evropiane dhe Euroaziatike, Karen Donfried, i dërguari i SHBA për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, ambasadori amerikan në Bosnje-Hercegovinë, Michael Murphy, ambasadorja amerikanë në Shqipëri, Yuri Kim dhe ambasadori amerikan në Serbi, Chris Hill.

Hovenier tha se në këtë takim kanë pasur diskutime mbi prioritetet e përbashkëta dhe mundësitë për bashkëpunim rajonal me udhëheqësinë e Zyrës së Departamentit të Shtetit për Evropë dhe Euroazi.