Eurodeputeti katalnuas: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme

Periskopi.com Lajme

Në një fjalim në Parlamentin Evropian, eurodeputeti katalunas, Jordi Sole, tha se pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe kritikoi Spanjën për mospraninimin e këtij realiteti.

“Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, ligjore dhe demokratike. Mosnjohja nga Spanja është një reflektim i frikës për të krijuar precedentë në lidhje me mënyrat për t’u bërë shtet.

Pengimi i perspektivës Europiane të Kosovës është egoiste dhe na dobëson neve si Bashkim Evropian”, ka thënë ndër të tjera ai.

Eurodeputeti katalonas tha se pengimi i perspektivës evropiane të Kosovës e dobëson BE-në.

“Pengimi i perspektivës evropiane të Kosovës është egoiste dhe na dobëson neve si Bashkim Evropian” , ka thënë Sole.