Finlanda interesohet të investoj në projektet infrastrukturore të Kosovës

Finlanda interesohet të investoj në projektet infrastrukturore të Kosovës

Ministri Liburn Aliu, bashkë me zëvendësministren Linda Çavdarbasha dhe këshilltarin Florent Ramqaj, pritën në takim Ambasadorin e Finlandës në Kosovë, Matti Nissinen.

Në kuadër të këtij takimi u diskutua për punën dhe angazhimin në Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, dhe në përgjithësi mbi marrëdhëniet dy-palëshe në mes dy vendeve si në nivelin politik, ashtu edhe atë ekonomik.

“Në frymën e thellimit të bashkëpunimit, u potencua vullneti i të dyja vendeve për çështje me interes të përbashkët, veçanërisht në sektorin e mjedisit, menaxhimin e mbeturinave dhe planifikimit hapësinor, dhe bashkëpunimin e mëtutjeshëm në mes të Kosovës dhe Finlandës në këto sektore”, ka njoftuar MMPHI.

 

Shpërndaje në: