Flet një nga shoferët e kamionëve në Gjermani: Paguhem 2500 euro

Periskopi.com Lajme

Vitet e fundit gjithnjë e më shumë shoferë nga Ballkani po shkojnë për të punuar në Gjermani

Kjo dëshmohet nga të dhënat zyrtare nga zyra e punës, dhe historitë nga “terreni” thonë se vozitja në këtë ekonomi më të zhvilluar evropiane nuk është aq e keqe për ballkanasit.

Ata mund të fitojnë mesatarisht deri në 2500 euro në muaj, kanë dy ditë pushim në javë.

“Vitet e fundit, statusi i shoferëve në Gjermani ka ndryshuar shumë. Pagat janë rritur me kalimin e viteve, dhe duke pasur parasysh kërkesën më të lartë për punëtorë të këtij profili. Sot, shoferët tanë në Gjermani paguhen nga 2,000 euro për fillestarët, deri në mbi 2,500 euro në muaj. Një kompensim për një apartament ose ushqim shpesh shkon me pagën nëse bihet dakord me punëdhënësin – thotë Mile. S. nga Serbia, i cili shkoi në qytetin Ulm në Gjermani në 2003 dhe që drejton një kamion atje gjatë gjithë kohës.

Kohëve të fundit Gjermania ka pasur kërkesë të madhe për shoferë kamionësh.

– Kostoja më e madhe është marrja me qira e një apartamenti që shkon nga 350 në 400 euro në muaj. Nëse punëdhënësi ofron strehim, kjo shumë zbritet nga paga. Ata që vijnë si familje kanë një taksë më të ulët të pagave. Për shembull, beqarëve u zbriten 800 euro taksa nga paga prej 2,300 bruto, dhe nëse keni familje, kjo zbritje është 400 euro – thotë si./Reporteri