Fshehja e dokumenteve, përplasje mes Biden dhe Trump

Periskopi.com Lajme

Sulmi i 6 janarit në Kapitol ka bërë që presidenti aktual i ShBA-ve, Joe Biden të përplaset përsëri me ish-presidentin, Donald Trump.

Siç raporton “NBC News”, “Shtëpia e Bardhë” bllokoi zyrtarisht një përpjekje të ish-presidentit, Donald Trump për të fshehur dokumentet nga kongresi në lidhje me sulmin e 6 janarit, transmeton Indeksonline.

Kjo ka bërë që Biden dhe Trump të kenë një tjetër përballje ligjore.

Në një letër drejtuar Arkivit Kombëtar të marrë nga NBC Neës, Këshilltarja e Shtëpisë së Bardhë Dana Remus hodhi poshtë një përpjekje të avokatëve të Trump për të fshehur dokumentet e kërkuara nga Komiteti i zgjedhur i Dhomës në lidhje me aktivitetet e presidentit të atëhershëm më 6 janar, duke shkruar se “Presidenti Biden ka përcaktuar se pohimi i privilegjit ekzekutiv nuk është në interesin më të mirë të Shteteve të Bashkuara, dhe për këtë arsye nuk justifikohet për asnjë prej dokumenteve.”

Shtëpia e Bardhë tani po autorizon Arkivat Kombëtare të dorëzojnë një seri fillestare të dokumenteve që ishin nën një kategori të gjerë të kërkuar nga komiteti , duke mbuluar veprimet dhe komunikimet e Trump më 6 janar, përfshirë tubimin e tij në The Ellipse në bazat e Shtëpisë së Bardhë, dhe takimet dhe komunikimet pasuese gjatë ditës.

Ish-presidenti, Donald Trump cilësohet si nxitës për sulmin e 6 janarit në Kapitol.