Gabimet që bëhen më shpesh kur vendosni tampon

Periskopi.com Zoya

Çfarë u bë, s’zhbëhet më, kështu që sytë katër për herën tjetër!

1. Ju vetëm lani duart

Specialistët shprehen se para se të vendosni tamponin nuk duhet vetëm të lani duart. E mira është t’i dezinfektoni ato me një solucion për dezinfektimin e lëkurës.

2. Nuk e vendosni mirë

Mos i besoni legjendat urbane të cilat thonë se tamponi nuk duhet shtyrë. Nëse ai nuk vendoset mjaftueshëm thellë atëherë predispozita për të marrë baktere është më e madhe.

3. E ndërroni tamponin shumë rrallë

Mbajtja e tamponit është diçka shumë delikate. Nëse vendosni të mbani një tampon atëherë duhet ta ndërroni atë aq shpesh sa duhet. 4-5 herë në ditë është idealja.

4. Mbani tampon edhe  një ditë pasi ju kanë ikur periodat

Kjo është një “Jo” e madhe. Nëse ju kanë ikur përiodat nuk duhet të vazhdoni të mbani tampon as për siguri. Tamponët kanë tendencën për të thithur edhe sekrecionet tuaja vaginale, dhe kjo do të shkaktojë një thatësirë në vaginën tuaj.

5. Nuk e ndërroni pas nevojave personale

Nëse kryeni nevojat personale është e domosdoshme të ndërroni tamponin. Pasi mbetjet e nevojave favorizojnë rritjen e baktereve.

6. Përdorni tamponin me paketim të dëmtuar

Kjo nuk duhet të ndodhë kurrsesi. Tamponët duhet të jenë gjithmonë sterilë, ndaj nuk duhet të vendosni një tampon paketimi i të cilit është i dëmtuar.

Shpërndaje në: