Gafa në samitin e G20: Rojet ngatërrojnë presidentin kinez me një nga zyrtarët

Periskopi.com Fun

Në kuadër të samitit të G20 që po mbahet në Austri, krerët e lartë të vendeve të botës janë pritur me ceremoni nga vendi pritës, teksa një incident është regjistruar në ceremoninë pritëse të Presidentit të Kinës, Xi Jinping, ku roja i nderimit e ka ngatërruar gabimisht me një zyrtarëve.

Presidenti Kinez Xi Jinping, ishte në ceremoninë përshëndetëse, e cila u zhvillua  në kuadër të Samitit të G20 e cila po mbahet Argjentinë. Mbledhje e G20, po mbahet në Argjentinë ku janë mbledhur krerët më të lartë të botës,  teksa një incident i papritur është regjistruar gjatë ceremonisë pritëse.
Krejt ndryshe nga çfarë ishte planifikuar ceremonia ka filluar më herët, pasi një nga anëtarët e rojës  pa një zyrtar kinez të dilte nga aeroplani duke e ngatërruar atë me presidentin e Kinës Xi Jin Ping.

Kur u hap dera e aeroplanit dhe jashtë doli një zyrtar kinez, anëtari i rojeve të nderit bërtiti duke bërë një prezantim formal të Presidentit XI dhe kështu kanë filluar nderimet mikpritëse, ndërsa është vendosur në sfond edhe muzika.

Por te gjitha këto nderime në fakt nuk kanë qenë për presidentin Xi Jinping, por për zyrtarin kinez i cili për shkak të ngjashmërisë është ngatërruar nga roja e nderit.

Ceremonia e parakohshme vazhdoi derisa zyrtari kinez zbriti poshtë shkallëve i cili pati një përshëndetje formale, pa shtrënguar duart me stafin e aeroportit.

 

Shpërndaje në: