Gashi: Kushtetuesja ta kthejë ligjshmërinë e procesit zgjedhor

Periskopi.com Lajme

Shef i shtabit të koalicionit Nisma-AKR-PD, Dardan Gashi, ka treguar se dy dite më parë është dorëzuar zyrtarisht lënda në Gjykatën Kushtetuese për sa i takon votave të diaspores, të cilat kanë ardhur pas ditës së votimit.

“E kemi dorëzuar një ankesë që lidhet me vendimin e Gjykatës Supreme rreth votave të diasporës që kanë arritur pas afatit të ligjshmërisë”.

“Gjykata Supreme në këtë rast sipas mendimit të gjykimit tonë ka marrë vendim të jashtëligjshëm sepse rregullat e kanë përcaktuar që votat nga diaspora të arrijnë deri më 5 tetor, ndërsa votat nga diaspora kanë arritur mbi një javë pas afatit, dhe kështu janë të kundërligjshme”.

“Kemi kërkuar që ligjshmëria të mbrohet. Kjo është betejë e Nismës për ligjshmërinë e procesit zgjedhor dhe jo për Nismën sa i përket pragut sepse atë e kemi kaluar”.

“Vendimi i Gjykatës Kushtetuese duhet të reflektonte në numrin e deputetëve në përgjithësi. Komisioni zgjedhor ka pritur gjithmonë që të përfundojnë ankesat ligjore dhe duhet të pritet edhe në këtë rast”.

“Ky vendim i Gjykatës Supreme e ka humbur ligjshmërinë e zgjedhjeve duke i futur në numërim votat që kanë ardhur pas afatit ligjor”, ka deklaruar Gashi në emisionin Info Magazine në Klan Kosova.

Shpërndaje në: