Gervë kundër detyrave të shtëpisë për fëmijët

Gervë kundër detyrave të shtëpisë për fëmijët

Prindërit kanë vendosur që të hyjnë në grevë në mënyrë që të plotësohet kërkesa e fëmijeve nga institucionet shkollore, transmeton koalb.com.

Kërkesa e prindërve nga Shoqata e Prindërve në Spanjë, rrjet që mbulon rreth 12 mijë shkolla shtëtërorë në mbarë vendin, kanë kërkuar plotësimin e objektivave ose greva do të vazhdojë për një javë.

Sipas liderit të kësaj shoqate, Jorge Luis Pazos, iniciative është marrë për shkak se ‘është gjetur se detyrat e shtëpisë janë të dëmshme për fëmijët’.

Sipas statistikave të fundit, në Spanjë, Rusi, Itali, Irlandë dhe Poloni, fëmijët shpenzojnë rreth 6 orë e gjysëm duke bërë detyrat e shtëpisë, por në të kundërt, në Finlandë dhe në Korenë Jugore, të dy vendet me performancën më të mirë shkollore, fëmijët kalojnë më pak se 3 orë në jave me detyrat e shtëpisë.

Shpërndaje në: