Gjykatësi heton 12 “El Clasico” mes Realit dhe Barçës për “rastin Negreira”, 3 ndeshjet e dyshimta

Gjykatësi heton 12 “El Clasico” mes Realit dhe Barçës për “rastin Negreira”, 3 ndeshjet e dyshimta

Rasti “Negreira” vazhdon të bëjë bujë në Spanjë. Me këtë rast, gazeta “El Mundo” publikon sot listën e “El Clasico” që supozohet se Barcelona ka paguar para për ndikimin e arbitrazhit në ndeshjet në fjalë.

Duhet theksuar se këtu është shumë interesante të shihet momenti në të cilin Barça ka bërë pagesat.

12 El Clasico

Barça fitoi pesë dhe Madridi pesë të tjera, ndërsa dy u mbyllën në barazime.

Ajo që tërheq pak më shumë vëmendjen është se gjatë atyre ndeshjeve pati pesë penallti, tre në favor të Barçës dhe dy në favor të Real Madridit. Në ato dymbëdhjetë ndeshje pati gjithsej 7 kartona të kuq, gjashtë kundër Los Blancos.

Undiano Mallenco i tregon të kuqtë Sergio Ramos
Sigurisht që është e vështirë të justifikohet se në këtë kuptim ka pasur një lloj komploti pasi ka pasur deri në tetë arbitra të ndryshëm që i kanë gjykuar këto ndeshje.

Dyshimet

Ndër këto dymbëdhjetë ndeshje janë tre ndeshje që dallohen nga të tjerat. Njëra u fitua nga Barcelona në Bernabeu dhe dy të tjerat përfunduan në barazim. I pari ishte ai i luajtur në mars 2014,  të tjerët në dhjetor 2016 dhe qershor 2018.

Mars 2014

Në këtë përballje gazeta “El Mundo” bën me dije: “Pas shkresës së Prokurorisë, më 8 janar 2014 Enriquez Negreira, kryetari i arbitrave i faturoi Barçës 41696 euro plus TVSH, po aq më 4 shkurt dhe po aq më 4 mars” vetëm pak ditë para El Clasico.

Klasik mes Real Madrid dhe FC Barcelona në mars 2014

Ishte një ndeshje e drejtuar nga Undiano Mallenco dhe që përfundoi 3-4 për Barcelonën. Ndër veprimet duhet të veçojmë një karton të kuq për Sergio Ramos dhe tre penallti, dy në favor të Barçës.

Dhjetor 2016

El Mundo thekson  se kjo ndeshje është drejtuar nga drejtori aktual i VAR-it, Clos Gomez si arbitër. Madje duhet të theksohet se Negreira, siç publikohet nga  El Mundo, i tha Barçës se ai mund t’i ndihmonte me VAR-in në verën e 2018”.

“Atë ditë Clos Gomez nuk pa dy penallti shumë të qarta.

Klasik mes Real Madrid dhe FC Barcelona në dhjetor 2016

Qershor 2018

Ndeshja tjetër ishte ajo që përfundoi në barazim. “Enríquez Negreira mori pagesën e fundit nga Barça, 49.610 euro, një muaj pas “El Clasicos”.

Klasik mes FC Barcelona dhe Real Madrid në qershor 2018

Shpërndaje në: