Google s’do të jetë më një motor kërkimi automatik

Periskopi.com Tech & Auto

Google nuk do të vendosë më automatikisht një shfletues në telefonat Android, dhe ka njoftuar se cilët motorë kërkimi alternative do t’u ofrohen përdoruesve të ri në Bashkimin Evropian.

Pas gjobitjes nga Komisioni Evropian në vitin 2018, Google duket se ka marrë një mësim.

Për shkak të kësaj, ata vendosën të ofrojnë alternativa në mënyrë që përdoruesit e Android të zgjedhin motorin e kërkimit sipas zgjedhjes së tyre. Kjo do të jetë e mundur përmes një ekrani të ri të përzgjedhjes në të gjithë telefonat Android që konfigurohen së pari.

Do të jenë tre alternativa, në varësi të vendit në të cilin përdoruesi jeton. Google ka krijuar një sistem të veçantë ankandi për të zgjedhur opsionet që do të ofrohen me motorin e tij të kërkimit.

Gjatë procesit të ankandit kishte një çmim fillestar minimal në secilin vend. Fituesi i madh ishte DuckDuckGo, i cili do të ofrohet në të gjitha vendet e BE-së.

DuckDuckGo nuk kërkon ose përdor informacion personal për përdoruesit, kështu që konsiderohet si avantazh ndaj Google.

Sidoqoftë, i mungojnë disa nga opsionet që përdoruesit e kërkimit në Google janë përdorur tashmë, dhe do të marrë ende kohë që përdoruesit e ri të përshtaten me të

Shpërndaje në: