Gruaja që i mbijetoi kampit të Aushvicit vdes në moshën 92-vjeçare

Gruaja që i mbijetoi kampit të Aushvicit vdes në moshën 92-vjeçare

Gruaja e cila i mbijetoi horrorit të Aushvicit, dhe e martuar me një ushtar skocez, ka vdekur në moshën 92 vjeçe.

Edith ‘Eci’ Mackay ka vdekur, pasiqë ishte e prekur nga sëmundja e pneumonisë. Ajo me familjen dhe burrin e saj kanë jetuar më shumë se 70 vite, veteranin e Luftës së Dytë Botërore John, dhe ata jetën e tyre e kanë kaluar në qytetin e Dundee-it.

Edith dhe John Mackay duke festuar 71 vjetorin e ditës së Shën Valentinit së bashku.

Mackay takon burrin e saj, pasiqë ajo e kishte lënë kampin e Aushvicit për t’u vendosur në një kamp tjetër në muajt e fundit të Luftës së Dytë Botërore. Në këtë foto, supozohet ajo t’i ketë 20 ose 23 vjeç.

Së bashku çifti kur kishtë organizuar valle nga trupat e sallës së fshatit.

Ata janë zhvendosur në Britaninë e Madhe pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, dhe kanë jetuar në Edinburgh, Liverpool, Gleneagles dhe Pitlorchy, me dy fëmijët e tyre, Sharon dhe Peter, pas martesës më 17 Korrik, 1946.

 

Grua e përkushtuar, por pa praninë dhe përkujdesin e babait dhe nënës saj.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Znjsh. Mackay i ka mbijetuar për gjashtë javë barbarisë në kampin e Aushvicit, por tragjikisht ajo i ka humbur 39 anëtarë të familjës saj.

Shpërndaje në: