Ilaçi më i mirë për djegien nga dielli tashmë është në kuzhinën tuaj

Periskopi.com Shëndeti

Pasi kaloni një ditë në plazh ka shumë mundësi të përjetoni një djegie të pa dëshiruar.

Për fat të mirë zbutjen e dëmeve dhe dhimbjeve mund ta gjeni në një element kuzhine që me siguri tashmë e keni në dollapin tuaj: mjalti.

Mund të jetë e çuditshme të përdorni mjaltë për ndonjë gjë tjetër përveç ëmbëlsimit të ushqimit dhe pijeve, por është një ilaç shtëpiak për problemet e lëkurës si djegiet nga dielli, falë vetive të tij shëruese.

Një studim tregon se si mjalti vepron si një anti-bakterial, anti-inflamator, antioksidant dhe dezinfektues kur aplikohet në mënyrë natyrale.

Mund të jetë pak i çrregullt si proces, por ia vlen kur të ndjeheni që nxehtësia e dhimbshme fillon të zbehet menjëherë! Përkundër shkëlqimit fillestar, është gjithashtu me të vërtetë e lehtë të lahesh në dush.

Ju mund ta lini mjaltin për aq kohë sa dëshironi përpara se ta shpërlani, por duke i dhënë së paku 15 – 30 minuta do të siguroheni që me të vërtetë bën punën.

Shpërndaje në: