Instagram së shpejti me rregulla të reja për mbylljen e llogarive

Periskopi.com Tech & Auto

Më pak se një javë pas ndalimit të Alex Johnson dhe ekstremistëve të tjerë të djathtë, Instagram zbuloi se po punonte për një politikë të re për të mbyllur llogaritë.

Këto udhëzime të reja, të cilat së shpejti do të fillojnë të zbatohen, do të ndryshojnë mënyrën se si Instagram përcakton kur një llogari duhet të mbyllet nga aplikacioni i tij, transmeton KosovaPress.

Aktualisht, ai mbështetet në një politikë që lejon një “përqindje të caktuar” të shkeljeve brenda një periudhe kohe para se të vendosin të ndalojnë dikë, megjithatë Instagram pretendon se kjo mund të krijojë një situatë të favorshme për përdoruesit të cilët shpesh postojnë postime.

Megjithatë, Instagram beson se grupi i tij i ri i rregullave do t’i lejojë të zbatojë më ngushtë udhëzimet e tij të komunitetit. Megjithatë, vetëm koha do të tregojë nëse kjo do të ndodhë.

Instagram gjithashtu njoftoi se së shpejti do të lejojë përdoruesit të apelojnë te postet që janë hequr direkt nga aplikacioni.

Të gjitha këto përpjekje janë pjesë e planit të kompanisë për të bërë Instagram më të sigurt, e cila duhet të bëhet me një numër në rritje të atyre që duan të përdorin sistemin.

 

Shpërndaje në: